Monday, March 21, 2011

ULTRAVIOLETTA !

Nii millest siis alustada.
Ultravioletta on traavli ja eestlase ristand .Mõnusa iseloomuga  ning ka väikese temperamendiga  piiga.
Jalgade andmine  meil ammusest ajast selge :Mäletan kui ta oli alles väike aga jah aeg lendab kiiresti.Ultravioletta oli esimene varss meie talus ,kes eales siin talus sündinud!
Juuni kuus saab Ultra 3 aastaseks ja siis hakkame vaikselt rohkem trenni tegema kui praegu.Hetkel oskab ta kordel käija , mis oli ka omajagu tsirkust kui alustasime.
Alustasime temaga jaanuarist kordetamist ja ka valjad said pähe pandud ja suulised suhu .Varem on juba tehtud suulistega tutvust ,meeldis närida neid jubedalt ja ma võtsin suulised lihtsalt kätte mõlemast otsast kinni hoides ja tema võis vabalt seda endale närimiseks suhu võtta ja kui tahtis siis ka välja sülitada.Ja nii sai ikka mitu korda tehtud.Viimaks ta tüdines nii sama närismisest  vaid nuusutas ja läks minema.
Nüüdseks on meil ilusti valjad peas ja suulised suus ei närinud ta algusest peale kui pikemaks suulised suhu jäid vaid kuulas ilusti mis nüüd edasi tehakse.
Kordetamisel oli mul mees abiks.Esimene kord tegime kõige rohkem 2 minutit.Kaks ringi ühte pidi ja kaks teist ,et hobust ära ei tüütaks kohe pikema kordetamisega.Ega tema siis kõndida tahtnud vaid ikka joosta!!
Teinelord võtsime juba pikemalt kordele ja Jaanus lasi lahti ja Ultra käis ise vabatahtlikult ringi Jaanus lihtsalt käis kõrval ei hoidnud enam kinni .Ja nii me siis tegime käimist 4 ringi ühte pidi ja 4 teist pidi.Kui me Ultralt valjad ära võtsime ja premeerisime porgandiga siis ta ei tahtnud enam ära minna .Ega ta nüüdki kopplisse minnes on nagu verekor järgi sul.Kes on temaga kokku puutunud teavad küll:Püksid on huvitavad asjad mida vaja põhjalikult läbi nuusutada ega midagi uut lõhna pole.Minule ta ei tee nii aga võõrstele inimestele küll!
Veebruaris sai Ultrale vaid üks kord kordet tehtud ka kuskil 10 minutit mitte rohkem.
Märtsis nüüs tegime ka koos Kerstiniga ta nägi ,et Ultral on korde piitsast täiesti suva arvamused ,sest kiiremini kui sammu nüüd ei viitsi ta üldse minna.Paar taavi sammu ja ongi kõik hehe.Teab ,et ma ei löö teda aga jah võhma ka vähe hetkel tal nii ,et ei hakkagi rohkemat hetkel nõudma.Vaja vaid tihedamalt kordet teha!Hetkel ma polegi Ultraga rohkemat teinudki  las naudib lapsepõlve veel.Eks kui tihedamaks  tenniks läheb on millest kirjutada.Võimalik,et Ultra läheb müüki või siis rendile aga eks aeg näitab !

No comments:

Post a Comment